نخورید و شاد بمانید
- الکل و مواد مخدر با ایجاد اختلال در خواب، روحیه و انگیزه شما، افسردگی تان را بدتر ميکنند و تاثیر داروهای ضد افسردگی را کاهش ميدهند.
- از مصرف مواد قندی پرهیز کنید.
- نوشیدنیها و خوراکیهاي حاوی کافئین موجب تحریک اضطراب شما شده و بر خوابتان تاثیر
- ميگذارند. قطع مصرف کافئین در بعد از ظهر، روش مفیدی برای خوب خوابیدن است.
- از زندگی پشت میزنشینی و بدون تحرک اجتناب کنید چرا که چاقی با افسردگی ارتباط دارد. افسردگی ممکن است در نتیجه تغییرات فیزیولوژیک سیستم ایمنی و تغییرات هورمونی همراه با آن به وجود آید. رژیم غذایی و ورزش ميتواند به پیشگیری از چاق شدن شما کمک کند.
ویتامین ها و مواد غذایی ضدافسردگی را در کدام غذاها پیدا کنیم؟
- آنتی اکسیدانهاي لازم: این آنتی اکسیدانها آسیبهاي ناشی از رادیکالهاي آزاد ـ که مغز نسبت به آنها حساس است ـ را کاهش ميدهند. باید غذاهایی را مصرف کنید که سرشار از آنتیاکسیدان باشند.
- بتاکاروتن: میوههاي سرشار از بتاکاروتن مانند زردآلو، کلم بروکلی، گرمک، هویج، هلو، کدو حلوایی، اسفناج و سیب زمینی شیرین یک رژیم غذایی سالم را ميسازند.
- ویتامین C: میوههاي سرشار از ویتامین C شامل کلم بروکلی، گریپ فروت، کیوی، پرتقال، فلفل، سیب زمینی، توت فرنگی و گوجه فرنگی باید به وعدههاي غذایی شما افزوده شوند.
- ویتامین E: منابع مهم ویتامین E مانند مارگارین، مغزها، بذرها، روغن سبزیجات و سبوس گندم بخش مهمی از رژیم غذایی شما را تشکیل میدهند.
- پروتئینهاي حیوانی: پروتئینهاي حیوانی که در منابع غذایی مانند بوقلمون، ماهی تن و جوجه یافت ميشوند، ترشح تیروزین ـ اسید آمینهای که به تقویت دوپامین و نوراپی نفرین کمک ميکند ـ را در مغز تحریک ميکنند. در نتیجه مغز هوشیار ميماند و ميتوانید بهتر تمرکز کنید.
- ویتامین B12: این ویتامین در تمامی گوشتها و محصولات حیوانی کم چرب مانند ماهی و لبنیات کم چرب یافت ميشود.
- ویتامین D: کمبود ویتامین D احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش ميدهد. کسانی که از ناهنجاریهاي فصلی رنج ميبرند باید ویتامین D موجود در رژیم غذایی خود را افزایش دهند.
- منیزیم و سلنیوم: مواد غذایی سرشار از منیزیم و سلنیوم مانند حبوبات، مغزها، غذاهای دریایی مانند صدفهاي خوراکی، ساردین و غلاتی همچون برنج قهوهای و جو دوسر نقش مهمی را در تنظیم روحیه شما بازی ميکنند.
- اسیدهای چرب امگا 3: از آنجا که بررسیهاي گوناگون ارتباط بین کمبود اسیدهای چرب امگا 3 با افسردگی را نشان داده است، لازم است از مواد غذایی حاوی امگا 3 مانند ماهی کولی، سالمون، ساردین و ماهی تن - که همگی ماهی چرب هستند ـ و مغزها استفاده کنید.
- اسید آلفا لینولنیک: بذر کتان، روغن کانولا، روغن دانه سویا، گردو و سبزیجات تیره همگی منابع آلفا لینولنیک ـ نوعی اسید چرب امگا 3 ـ هستند.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: خواندنی ، ،
برچسبها: