سلام روزگار.... (ازدست عزیزان چه بگویم گله ای....)
| ||
|
آقایان، گردو بخورند زیرا …
یک پژوهش جدید نشان داد: گردو سرعت رشد تومورهای سرطانی پروستات را در موش های آزمایشگاهی کاهش می دهد. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا و دپارتمان مرکز تحقیقاتی منطقه ای وسترن کشاورزی در آلبانی طی مطالعات اخیر خود دریافته اند که مصرف گردو هم سرعت پیشرفت سرطان پروستات را در موش ها کند می کند و هم تاثیرات مفیدی روی ژن های چندگانه ی مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور دارد. این تحقیق حاصل مطالعات پاول دیویس، متخصص تغذیه در دپارتمان تغذیه و محقق مرکز سرطان دیویس در دانشگاه کالیفرنیا است که نتایج آن در نشست ملی سالانه انجمن شیمی آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد. دکتر دیویس اظهار داشت که یافته های حاصل از این تحقیق شواهد علمی بیشتری ارائه می کند مبنی بر این که گردو اگرچه سرشار از چربی است اما برای سلامتی مفید است. دکتر دیویس در تشریح مطالعات خود متذکر شد: این پژوهش نشان می دهد که وقتی موش های مبتلا به تومورهای سرطانی پروستات مقادیری گردو مصرف می کنند که مصرف آن برای مردها نیز به آسانی و بدون مشکل امکان پذیر است، رشد تومور در آن ها کنترل می شود. دیویس افزود: این یافته مرا بسیار امیدوار کرد چون نتیجه ی مصرف گردو در بیماران می تواند مفید و سودمند باشد. چندین مطالعه ی بالینی نشان داده است که خوردن گردو به دلیل این که سرشار از امگا ۳، چربی های چند شاخه ای اشباع نشده، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد شیمیایی گیاهی است، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. اما در این تحقیق برای اولین بار تاثیر مصرف این مغز گیاهی خوراکی در مقابله با سرطان پروستات مشخص شد. دکتر دیویس به موش هایی که با تغییرات و دستکاری های ژنتیکی به سرطان پروستات مبتلا می شوند، مغز گردو خوراند. پس از ۱۸ هفته دیویس متوجه شد مصرف مقداری گردو معادل مصرف روزانه ی یک انسان در موش ها باعث شد به میزان قابل توجهی از اندازه و سرعت رشد تومورهای سرطانی در آن ها کاسته شود در حالی که در گروه مقایسه، موش هایی که به همین مقدار از چربی دیگر به جز چربی گردو استفاده کرده بودند، این مزایا در آن ها مشاهده نشده بود.
محققان دریافتند:
در موش هایی که گردو مصرف کرده بودند نه تنها رشد سرطان پروستات ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد بلکه مقدار نوعی پروتئین خاص در خون آن ها کمتر شد. به علاوه دیویس و دستیارانش روی تاثیر گردو بر فعالیت ژنی در تومورهای پروستات بررسی کرده و تاثیرات مثبت این خوردنی سالم را روی ژن های چندگانه مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور کشف کردند.
گردو خاصیت ضد پیری دارد
یوسف نقیایی، یک کارشناس تغذیه در یزد خواص زیر را برای گردو برشمرد:
پیشگیری کننده از سرطان،
ضد پیری
یوسف نقیایی اذعان داشت: گردو در گروه آجیل دستهبندی میشود. معمولا هر یک قاشق سوپخوری گردو ۱۵ گرم وزن دارد که خود یک واحد غذایی محسوب میشود، بنابراین روزانه مصرف ۱ تا ۲ واحد غذایی گردو توصیه میشود.
نقیایی در خصوص ترکیبات غذایی این ماده غذایی خاطر نشان کرد:
هر صد گرم گردو دارای ۱۸ گرم کربوهیدرات، ۱۴ گرم پروتئین، ۶۱ درصد چربی غیراشباع،۶۴۰ کیلوکالری انرژی، ۴ گرم فیبرغذایی، ۳۶۰ میلی گرم فسفر، ۲/۵ میلی گرم آهن، ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم و ۲۰ میلی گرم ویتامین E است. وی با اشاره به کربوهیدرات موجود در مغز گردو افزود: کربوهیدرات موجود در گردو به صورت قند پیچیده است و قند خون را به سرعت افزایش نمیدهد. این کارشناس تغذیه با بیان اینکه چربی مغز گردو از نوع اسید چرب غیر اشباع است، خاطر نشان کرد: اسیدهای چرب موجود در گردو از اسیدهای چرب مفید و مناسب گیاهی است که میتواند در تنظیم کلسترول خون نقش داشته باشد. گردو با دارا بودن ۲۰ میلی گرم ویتامین E در هر صد گرم، نقش آنتی اکسیدانی بسیار قوی در بدن ایفا میکند.
نقش گردو در کاهش چربی های خون
گردو قابلیت پایین آوردن سطح کلسترول خون را دارد. از طریق مطالعات مختلفی که در سرتاسر جهان صورت گرفته است، فواید گردو روشن شده است. مصرف گردو نه تنها برای کاهش سطح کلسترول خون مفید است، بلکه همچنین مصرف گردو باعث کاهش خطر بیما ری های قلبی و التهاب می شود. به دلیل اینکه گردو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا – ۳ ( به خصوص اسید آلفا لینولئیک) و فیتو استرولهاست، برای قلب مفید می باشد. اسیدهای چرب امگا – ۳ از طریق افزایش سطح HDL و کاهش سطح LDL باعث کاهش سطح تری گلیسیرید و کاهش تشکیل پلاک های آترواسکلروتیکی در سرخرگها می شوند. فیتو استرولها باعث کاهش سطح کلسترول تام می شوند. ولی مکانیسمی که باعث کاهش سطح کلسترول تام توسط این ترکیبات می شود هنوز مشخص نیست. درحقیقت گردو در مقایسه با سایر مغزها حاوی مقادیر بیشتراسیدهای چرب امگا – ۳ است. گردو علاوه بر اینکه حاوی ترکیباتی است که برای قلب مفید هستند، حاوی مقادیر ارزشمند ویتامین E، ویتامین B، فیبر و سایر عناصر معدنی است. تحقیقات بیانگر این است که مصرف ۴۵ گرم گردو به عنوان بخشی از رژیم کم کلسترول به شرط اینکه کالری دریافتی افزایش پیدا نکند، باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی – عروقی می شود. مطالعات انجام گرفته دردانشگاه ها روارد بیانگر این مطلب است که، مصرف رژیم حاوی مقادیربالای مغزها خطر مرگ قلبی ناگهانی را کاهش می دهد. علاوه براین، بسیاری ازمطالعات بیان می کنند که مصرف مقادیرزیاد این مواد(مواد حاوی اسیدهای چرب امگا– ۳) خطرحمله قلبی و انسداد سرخرگها را تا ۷۰% کاهش می دهد.
اثرات جلوگیری کننده و درمانی گردو ثابت شده است. درزیر به بیان نکاتی درباره ارزش تغذیه ای گردومی پردازیم :
۱-مکملی برای تأمین کالری :
گردو مانند سایر مغزها غنی از کالری است. کالری موجود در گردو به طور عمده به دلیل مقادیر بالای پروتئین و چربی موجود در گردو است. در زمان گذشته مردمی که در نقاط مختلفی از جهان زندگی می کردند، به گردو جهت تأمین انرژی مورد نیازشان به طور شدیدی وابسته بودند. در هر ۳۰ گرم گردو، در حدود ۵/۲ گرم اسیدهای چرب امگا- ۳ وجود دارد در حالیکه در سایر مغزها در حدود ۰/۵ گرم اسید چرب امگا – ۳ یافت می شود
۲- غنی از اسیدهای چرب ضروری :
در هر ۱۰۰ گرم گردو در حدود ۶۸ گرم چربی وجود دارد. که قسمتی از این چربی شامل اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند مضاعف *(PUFA) از قبیل اسید لینولئیک و اسید لینولنیک است. (در حدود ۷۰% اسیدهای چرب موجود در گردو را تشکیل می دهند) در حدود ۱۸% از اسیدهای چرب موجود در گردو را اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند مضاعف (MUFA)** و ۱۲% پایانی را نیز اسیدهای چرب اشباع تشکیل می دهد. بنابراین گرچه گردو حاوی مقادیر زیادی از کالری است اما، اسیدهای چرب موجود در گردو اساساً اسیدهای چرب غیراشباع هستند که ضرری را به سیستم قلبی عروقی بدن نمی رسانند. ذکر این نکته نیز با ارزش است که ۵۸% اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند مضاعف گردو را اسید لینولنیک و ۱۲% آن را اسید لینولئیک تشکیل می دهد. که هر دو آنها ، اسیدهای چرب ضروری برای حفظ حیات انسان می باشند. ایکوزا پنتاتونیک اسید (EPA) و دکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) که در سالهای اخیر زیاد شنیده شده اند متعلق به اسید لینولینک( اسید چرب امگا – ۳) می باشند که اثر مهمی در کاهش لیپید وکلسترول خون دارند.
۳- منبع پروتئینی با کیفیت خوب:
پروتئین معمولاً از نظر کیفیت و کمیت مورد توجه قرار می گیرد. گردو هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت بسیار مورد توجه است. هر ۱۰۰ گرم گردو حاوی ۴/۱۴ گرم پروتئین است . که این پروتئین دارای کیفیت خوبی است و به آسانی نیز هضم می شود. گردو دارای اسیدهای آمینه می باشد. گردو علاوه بر اینکه دارای اسیدهای آمینه ضروری است،( که بدن انسان قادر به ساختن آنها نمی باشد )همچنین حاوی اسیدهای آمینه ای است که به سختی می توان آنها را از سایر غذاهای گیاهی دیگر بدست آورد. بنابراین گیاهخواران قادرند که همه پروتئین مورد نیاز را از طریق دریافت گردو و سایر فرآورده های حبوبات تأمین کنند.
۴ – منبع غنی فیبر:
گردو منبع غنی از فیبر است. در هر ۱۰۰ گرم گردو حدود ۷/۹ گرم فیبر وجود دارد. علاوه بر اینکه گردو حاوی مقدار زیادی چربی است، باعث برطرف شدن سریع گرسنگی می شود. برخی تحقیقات خاطر نشان می کنند که، غذاهای غنی از فیبرباعث کاهش سطح کلسترول سرم و باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی و سکته قلبی می شوند.
۵ – سایر ویتامین ها و مواد معدنی:
گردو حاوی مواد معدنی و ویتامین های گوناگون می باشد. ویتامین های محلول در چربی از قبیل ویتامین A ، ویتامین E و همچنین ویتامین های محلول در آب از قبیل ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B12، اسید فولیک، اسید پانتوتنیک و نیاسین در گردو وجوددارد. گردو دارای آهن، روی ، مس، منیزیم و فسفر می باشد. در میان مواد معدنی سدیم به مقدار کمی در گردو یافت می شود. در هر ۱۰۰ گرم گردو فقط ۱۰ میلی گرم سدیم وجود دارد. علاوه بر مواد مغذی که در بالا ذکر شد، ریزمغذی هایی از قبیل رنگندانه ها، ترکیبات فنولیک نیز در گردو وجود دارند که بر پایه اطلاعات موجود، برخی از این ریزمغذی ها، اثراتی از قبیل خاصیت آنتی اکسیدانی، محرک سیستم ایمنی، ضد سرطان و ضدعفونت دارند.
خواص گردو
گردو را به نام “غذای مغز” نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
فواید گردو:
۱- کاهش کلسترول کل ۲- کاهش LDL کلسترول ۳- افزایش HDL کلسترول ۴- افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن ۵- محافظت در برابر بیماری قلبی موسسه غذا و دارو پیشنهاد کرده است که برای سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو بخورید. ۶- افزایش قدرت ذهن و هوش ۷- مفید برای تنگی نفس ۸- جلوگیری از ورم مفاصل ۹- مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست) ۱۰- ضد سرطان ۱۱- دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است. ۱۲- محافظت از سیستم ایمنی ۱۳- جلوگیری از لخته خون ۱۴- تنظیم سوخت و ساز در بدن ۱۵- تنظیم فشار خون ۱۶- تنظیم قند خون ۱۷- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر ۱۸- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا ۱۹- حفاظت از استخوان ۲۰- روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می کند. ۲۱- کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامه ی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است. ۲۲- زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می کنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می کنند. ۲۳- اگر می خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید. گرچه فواید زیادی در آجیل پنهان است، بعضی ها به گمان این که آجیل موجب افزایش وزن می شوند، از خوردن گردو و دیگر آجیل ها امتناع می کنند. ولی ثابت شده است، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف می کنند، احتمال افزایش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمی کنند. پس به گمان این که اگر گردو یا آجیل بخورید چاق می شوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.
ویتامین ها و عناصر معدنی موجود در گردو:
گردو بهترین منبع منگنز و مس می باشد.
در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B6، B1 و B5( پانتوتنیک اسید) می باشد. کالری گردو زیاد است. حدود ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که می خواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز ۲۰۰۰ کالری است و شما۱۰۰ کالری گردو مصرف می کنید، لذا می توانید ۱۹۰۰ کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید. ولی اگر می خواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید ۱۳۱ دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد. نظرات شما عزیزان: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها و سبزیجات ، ، برچسبها: [ 22 / 7 / 1390برچسب:گردو, ] [ 5:2 PM ] [ meysam ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |